De volgende activiteiten kunnen we onderscheiden:

 

1.        Ledenvergaderingen met aansluitend presentatie/lezing over dier en natuur. Voorbeelden: Weidevogels in Groesbeek; Het houden van postduiven; Het houden van bijen etc.

2.        Jongdierendag. Alle jongen die in dat jaar geboren zijn, worden dan gekeurd. (EŽndagskeuring)

3.        Clubtentoonstellingen. De dieren die ingebracht worden, worden gekeurd en tentoongesteld. Edelras organiseert tentoonstellingen in Groesbeek in samenwerking met Boerenbond / Pets Place.

4.        Jeugddag. Educatieve activiteiten voor de jeugd met als centraal thema: Dieren. Voorbeelden: Bezoek aan natuurmuseum Station Kranenburg; Fietstochten langs jeugdleden om dieren te bekijken; Bezoek Tiergarten Kleve; Bezoek Dierenpark Overloon;  Bezoek van de Jeugdshow in Laren.

5.        Cursus Òomgaan met huisdierenÓ; deze 2 jaarlijkse cursus is speciaal bedoeld voor kinderen van 6 – 12 jaar. Achterliggende gedachte is om deze kinderen meer te leren op het gebied van het houden van kleine huisdieren ( letterlijk en figuurlijk ).

6.        Hanekraaiwedstrijd. Samen met Boscafe Merlijn organiseert Edelras ieder jaar op 2e paasdag haar Internationale Hanenkraaiwedstrijd. In 2019 waren er 38! ingeschreven hanen.

7.        Tentoonstellingsbezoeken. De leden bezoeken gezamenlijk grotere landelijke tentoonstellingen in binnen- of buitenland.

8.        Het geven van spreekbeurten op b.v. scholen en instellingen.

9.    Hemelvaartbraderie. Met Hemelvaart staan we op de Zuidmolenbraderie. Gesteld mag worden dat we daar een publiekstrekker van de eerste orde zijn. We kunnen daar op een geweldige wijze onze vereniging onder de aandacht brengen.

10.    Voorlichting op scholen en instellingen. Regelmatig bezoeken wij met een aantal dieren instellingen om hun cli‘nten met dieren in contact te brengen, waardoor deze herinneringen aan vroeger tijden kunnen ophalen (positieve gevoelens losmaken). Daarnaast geven we op verzoek spreekbeurten op scholen over alle facetten van het houden van kleindieren.

                

In principe worden bij alle genoemde activiteiten inwoners via de media uitdrukkelijk uitgenodigd eraan deel te nemen.